top of page

Acerca de

IMG_5878_edited_edited.jpg

Creations

Creations

Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is - K. Schippers

 

Mijn atelier geeft de mogelijkheid voor je eigen ontwikkeling door middel van beeldende verwerking. Een ruimte voor goede gesprekken en het ervaren van een reiki of soul body fusion sessies. 

De wol, verf en veel andere materialen liggen klaar om je creatief te uiten in de gevoelens die je bezig houden. We kijken en doen, voelen  en leren. 

 

Creations:

In mijn atelier maak ik verschillende creations. Zoals de creaties die gebruikt kunnen worden voor familie opstellingen. Ze onderscheiden zich door verschillende kleuren, kleding, hoedjes, vorm en grote. Ze zijn allemaal bekleed met zachte wolvilt. Zo nodigen ze uit tot vastpakken en gebruik. 

 

Wanneer er behoefte aan is, worden ze in mijn praktijk gebruikt bij rouw- en verliesverwerking. Soms wordt er mee gespeeld of zijn ze fijn om vast te houden. 

 

Engelen:

Het maken van engelen en feeën is iets wat bij mij altijd veel indruk maakt. Doordat ik werk met een zachte Merino wol hebben ze een warm en vriendelijk uiterlijk. Zowel het maken van een engel voor iemand anders, of het erbij mogen zijn, wanneer er een engel zijn vorm krijgt, vervult mij met diep respect. Het kan een stukje verwerking zijn, om dankbaarheid tot uitdrukking te brengen, om rust te geven of als geschenk voor iemand. 

 

Regelmatig zijn er workshops waar er met een kleine groep een engel gemaakt kan worden. Maak ze liever alleen, dan kunnen we dat zeker afspreken. Zie hier voor de workshops. 

 

Wol:

Ja, de wol moet echt even apart genoemd worden. Ik verf wol, spin wol, weef met wol en vilt met wol. De wol wordt gebruikt bij het maken van de engelen en ook bij de rouw- en traumaverwerking. 

Het gebeurt steeds vaker dat ik planten uit mijn tuin kan halen om de wol mee te verven. Meestal gebruik ik Merino lont-wol maar vind het ook fijn om wol direct van het schaap te gebruiken. Welke wol er gebruikt wordt ligt aan wat er mee gemaakt wordt. Het eind resultaat is dus bepalend voor je keuze van wol. 

De verschillende vormen van de wol verwerk ik in vilt werken. Ik maak zowel nat en droog vilt werkstukken. Verder gebruik ik de wol in weefwerkstukken zoals schilderijen, sjaals en omslagdoeken.  Ook hierin zijn mogelijkheden om iets speciaals voor jou samen te stellen.

 

 

 

Papier met zoveel meer:

Op en met papier kun je verschillende mooie creaties maken. Natuurlijk is je uitleven met verf, inkt, stiften, pastels en allerlei andere materialen een mogelijkheid. Het nodigt echter uit tot nog zoveel meer.

Zelf vind ik het fijn om met een nat-in-nat schildering even rust te vinden en tot mijzelf te komen. Vaak gebruik ik dit weer om andere creaties mee te maken zoals wenskaarten en kleine notitie kaartjes. 

Het scheppen van je eigen papier is een creatieve uitdaging . Het is heerlijk proces om je in onder te dompelen en te werken aan prachtige werkstukken. Deze kan je nog verder verwerken in je beeldende creaties.

Je creativiteit kan alle kanten op.

IMG_4027_edited.jpg
IMG_2575_edited.jpg
bottom of page